Hallo, ik ben Elise van Studio Glashelder. Sinds 2018 ontwerp en maak ik staande objecten, sieraden en schalen van glas in een kleine studio aan huis. De glasobjecten ontstaan door  het samensmelten van stukjes gesneden glas (glasfusen) in een speciale glasoven op gemiddeld 800 °C. In een proces van 16 tot 24 uur wordt het glas langzaam verhit en vervolgens beheerst afgekoeld, waarna het opnieuw de oven in kan om gebogen worden tot een bepaalde vorm (bv. met een mal). Meestal maak ik een persoonlijk ontworpen glaskunst(je) in opdracht, variërend van een mooi sieraad in een bepaalde kleur, een grote schaal passend bij een nieuw huis tot een abstract staand object. Ik werd in 2010 gevangen door het materiaal en heb me sindsdien door middel van cursussen, workshops en de glasacademie Vetro Colorito verschillende manieren van werken met glas eigen gemaakt. 

 

Alle objecten worden gemaakt van Bullseye glas, geproduceerd in Amerika en bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid aan kleur. Inspiratie haal ik onder uit architectuur, kunststromingen (zoals art nouveau), jaren 50/60/70 kledingpatronen en de natuur. Van stipjes, bolletjes en streepjes word ik vrolijk.  Mijn glaskunst kenmerkt zich in het algemeen door het gebruik van zowel kleurrijk transparant als opaak glas. Door mijn achtergrond als  (neuro)psycholoog heb ik veel interesse in zintuigelijke informatieverwerking,  zich uitend in mijn werk door gelaagdheid, textuur, kleur en vorm.

 

Wil je een persoonlijk ontworpen object laten maken om iets te vieren, herinneren of af te sluiten? Dat kan! Bij mij thuis (op loopafstand van station Bodegraven en met gratis parkeergelegenheid in de buurt) kan ik voorbeelden laten zien, jouw wensen bespreken en een vrijblijvende offerte opstellen.