De workshops van Studio Glashelder zijn voor iedereen die een keer wil proeven aan het ambacht glas-in-lood of de techniek van glasfusing wil leren. Je kan je inschrijven op onderstaande data of contact opnemen voor vragen en/of plannen van een workshop naar keuze vanaf 4 personen. Workshop Raamhangers/Suncatchers

Zaterdag 22 april, tijdstip 13.30 -16.00

 

In deze workshop maak je in 2,5 uur kennis met het mooie ambacht glas-in-lood of glas-in-koperfolie. Na een kennismaking met het snijden en breken van glas, maak je twee kleine raamhangers (ongeveer 8 bij 8 cm), die je na de workshop meteen thuis kan ophangen. Er zijn verschillende voorbeelden in het atelier te vinden, maar een eigen ontwerp mag ook. Met een grote voorraad gekleurd glas, kan je alle kanten op!

Prijs is per persoon inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers

Maximaal 6 deelnemers

ws suncatchers 22 april

€ 42,00

  • Beschikbaar

Workshop Glasfusing

Introductie Glasfusing: zaterdag 20 mei van 13.30-16.30

 

In 3 uur leer je de basisprincipes van glasfusing (het versmelten van glas in een speciale glasoven) . Er kan een plat object of een schaal gemaakt worden. Je leert snijden, breken en slijpen van glas. De duur, temperatuur en dikte van het glas spelen allen een rol in het stookproces en zijn van invloed op het uiteindelijke glasresultaat. 

Prijs is per persoon inclusief Bullseye glas van 20 bij 20 cm. Max 4 deelnemers

intro glasfusen 20-05

€ 95,00

  • Beschikbaar

Workshop Sieraden van glas

Datum in overleg te bepalen

 

Tijdens deze workshop worden er door middel van glasfusing in een speciale oven op ongeveer 800 graden celsius glas aan elkaar gesmolten. Iedere deelnemer stapelt glas in gewenste compositie en kleur om tot een setje sieraden (bv. hanger en oorbellen) te komen. De kunstwerkjes kunnen nog extra versierd worden met frit (glaskorrels) en dunne reepjes glas (stringers). Na een stookproces van ongeveer 24 uur kan het glas op een later moment verlijmd worden aan een oorbelhaakje, stekertje en/of hanger en mee naar huis. 

Prijs is per persoon inclusief materiaal, thee/koffie met lekkers.

glassieraden

€ 27,50

  • Beschikbaar

Workshop Glas-in-lood raam

Zondag 12 maart 9.30- 15.00

 

Maak een raampje van glas-in-lood (ongeveer 18 bij 24 cm). Na een kennismaking met het snijden en breken van glas, kies je een patroon voor jouw raampje en zoek je de kleuren glas die je wil gebruiken. Er zijn verschillende voorbeelden in het atelier te vinden, die voor deze beginners workshop bestaan uit rechte lijnen/verdeling. Na de lunch gaan we het glas in het lood zetten en solderen. Aan het einde van de workshop kan jouw kunstwerkje mee naar huis om voor het raam of muur te pronken!

Prijs is per persoon inclusief materiaal. Maximaal 6 personen.

12 maart

€ 90,00

  • Uitverkocht