De workshops van Studio Glashelder zijn voor iedereen die een keer wil proeven aan het ambacht glas-in-lood of de techniek van glasfusing wil leren. Je kan je inschrijven op onderstaande data of contact opnemen voor vragen en/of plannen van een workshop naar keuze vanaf 4 personen. 


Workshop Raamhangers/Suncatchers

Dinsdag 14 juni: 14.00-16.00/16.30

 

In deze workshop maak je in 2,5 uur kennis met het mooie ambacht glas-in-lood of glas-in-koperfolie. Na een kennismaking met het snijden en breken van glas, maak je twee kleine raamhangers (ongeveer 8 bij 8 cm), die je na de workshop meteen thuis kan ophangen. Er zijn verschillende voorbeelden in het atelier te vinden, maar een eigen ontwerp mag ook. Met een grote voorraad gekleurd glas, kan je alle kanten op!

Prijs is per persoon inclusief materiaal, koffie/thee met lekkers

Maximaal 6 deelnemers

ws suncatchers 24 maart

€ 42,00

  • Beschikbaar

Workshop Glas-in-lood raam

Zaterdag 18 juni 9.30-16.00

 

In deze workshop maak je in een dag (inclusief lunch) een raampje van glas-in-lood (ongeveer 18 bij 24 cm). Na een kennismaking met het snijden en breken van glas, kies je een patroon voor jouw raampje en zoek je de kleuren glas die je wil gebruiken. Er zijn verschillende voorbeelden in het atelier te vinden, die voor deze beginners workshop bestaan uit rechte lijnen. Na de lunch gaan we het glas in het lood zetten en solderen. Aan het einde van de workshop kan jouw kunstwerkje mee naar huis om voor het raam of muur te gaan pronken!

Prijs is per persoon inclusief materiaal en lunch. Maximaal 6 personen.

WS glas-in-lood 24 feb

€ 95,00

  • Beschikbaar

Workshop Glas-in-lood raam

Maandag avond 13 en 20 juni 19.00-22.00

 

Maak in twee avonden een raampje van glas-in-lood (ongeveer 18 bij 24 cm). Na een kennismaking met het snijden en breken van glas, kies je een patroon voor jouw raampje en zoek je de kleuren glas die je wil gebruiken. Er zijn verschillende voorbeelden in het atelier te vinden, die voor deze beginners workshop bestaan uit rechte lijnen/verdeling. Op de tweede bijeenkomst gaan we het glas in het lood zetten en solderen. Aan het einde van de workshop kan jouw kunstwerkje mee naar huis om voor het raam of muur te gaan pronken!

Prijs is per persoon inclusief materiaal. Maximaal 6 personen.

WS glas-in-lood 24 feb

€ 95,00

  • Uitverkocht

Workshop Glasfusing

Introductie Glasfusing vrijdag 3 en 24 juni van 9.00-11.30

 

In twee dagdelen leer je de basisprincipes van glasfusing (het versmelten van glas in een speciale glasoven) . Er kan een plat object of een schaal gemaakt worden. Je leert snijden, breken en slijpen van glas. De duur, temperatuur en dikte van het glas spelen allen een rol in het stookproces en zijn van invloed op het uiteindelijke glasresultaat. 

Prijs is per persoon inclusief Bullseye glas van 20 bij 20 cm. Nog 4 plaatsen beschikbaar.

intro glasfusen

€ 95,00

  • Uitverkocht

Workshop Sieraden van glas

Datum in overleg te bepalen

 

Tijdens deze workshop worden er door middel van glasfusing in een speciale oven op ongeveer 800 graden celsius glas aan elkaar gesmolten. Iedere deelnemer stapelt glas in gewenste compositie en kleur om tot een setje sieraden (bv. hanger en oorbellen) te komen. De kunstwerkjes kunnen nog extra versierd worden met frit (glaskorrels) en dunne reepjes glas (stringers). Na een stookproces van ongeveer 24 uur kan het glas op een later moment verlijmd worden aan een oorbelhaakje, stekertje en/of hanger en mee naar huis. 

Prijs is per persoon inclusief materiaal, thee/koffie met lekkers.

glassieraden

€ 27,50

  • Beschikbaar

Beginnerscursus glas-in-lood (8 lessen) van 1 september t/m 20 oktober 2022.

Donderdag avond 19.30- 22.00. 

Leer van het begin tot het einde het maken van een glas-in-lood paneel (30 bij 40 cm). Het raam bestaat uit een rechte verdeling, je leert snijden, breken, berekenen, solderen en patineren. 

Kosten 310,- euro p.p. incl materiaal. Maximale groepsgrootte 6.

 

Vervolgcursus glas-in-lood (8 lessen) 3 november t/m 22 december.

Donderdag avond 19.30- 22.00 

Het vervolg van module 1 of voor gevorderden. Wil je een eigen raam ontwerpen? Leer hoe je een raam met een vrije verdeling maakt met een sjabloon te werken of en eigen raam uit huis te herstellen. Alles kan, onder begeleiding maak je je eigen project!

Kosten 295,- euro p.p. excl. materiaal. Maximale groepsgrootte 6.

 

Stuur een mail voor meer info of aanmelding.